Dirigent

Sven - dirigent

Dirigent

In zijn eerste jaar van zijn bachelor Docent Muziek aan het conservatorium van Amsterdam ontdekte Sven het dirigeren. Sindsdien heeft hij altijd voor groepen gestaan. Dirigeren is Sven op het lijf geschreven. Hij heeft een natuurlijk leiderschap en veel verstand van alle verschillende functies die de stemmen in een groep hebben. Met veel enthousiasme, groove en muzikaliteit leidt hij zijn groepen en tilt ze naar een hoger niveau. Inmiddels zit Sven in zijn tweede jaar van de master Innovative Choir Leading aan het conservatorium van Aalborg. Een master die zich volledig richt op het dirigeren van lichte muziek, arrangeren en vocal improvisatie. Momenteel heeft hij de groepen Playground en SONAR onder zijn hoede. Ook is hij actief als workshopleider voor koren en vocal groups.

Playground is een diverse en dynamische vocal group uit Amsterdam. 2 jaar geleden richtte Sven Playground op, het succes was meteen groot: met hun tweede optreden ooit sleepten zij meteen de dappere dodo in de wacht op Balk West. Een paar maanden later ontvingen zij een eervolle vermelding op BALK top vanwege hun authenticiteit. Met geheel eigen arrangementen is Playground is echt een feestje om naar te kijken luisteren.

SONAR

SONAR  is een Amsterdamse vocal group bestaande uit 20 power vrouwen. Een jaar geleden nam Sven deze groep over van Mark Hilgenkamp. Na een paar maanden samen te hebben gerepeteerd sleepten zij de eerste prijs in de wacht op het BALK top festival (2e klasse).